Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας επιθυμίες, είναι γεγονός. Ξέρουμε όμως ουσιαστικά τι είναι αυτό που επιθυμούμε πραγματικά; Ξέρουμε πως να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας ή να έχουμε το δικό μας όραμα;

Αναρωτιέμαι αν όλοι μας είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε χρόνο, χώρο, ενέργεια στο τι θέλουμε, στις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας, στους στόχους που όλα αυτά μαζί τα «βαπτίζουμε» όνειρα! Κάποιοι δεν τολμούν καν να τα σκεφτούν, να τα οραματιστούν διότι παγιδεύονται από τον ίδιο τους τον εαυτό κι ως δια μαγείας τα θεωρούν «άπιαστα» όνειρα. Δηλαδή  πέφτουν οι ίδιοι θύματα του εαυτού τους και μιας σκληρής, πιεστικής ανθρώπινης καθημερινότητας αλλά και πραγματικότητας. Δεν είναι πιστέψτε με, καθόλου δύσκολο να πέσεις στην παγίδα. Να θέσεις δηλαδή εσύ ο ίδιος τα εμπόδια στον εαυτό σου. Να πιστέψεις πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Σε έμαθαν έτσι; Σε έπεισαν; Το επέτρεψες; Κρατώ το αποτέλεσμα. Δεν έχεις τον πρωταγωνιστικό και ενεργό ρόλο στην ίδια σου τη ζωή. Δεν έχεις πλέον το κουράγιο να…ονειρευτείς πόσο μάλλον να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου!

Γιατί όμως να απομακρύνεσαι από τους στόχους σου; Γιατί να μην ονειρεύεσαι; Γιατί να μη πιστεύεις ότι το αξίζεις να τα καταφέρεις; Ότι αξίζεις μία υπέροχη ζωή, αυτή που ονειρεύεσαι κι επιθυμείς; Γιατί όχι απλά να σκεπάζεις, να διατηρείς άσβηστο το όνειρό σου αλλά να το θάβεις με τα ίδια σου τα χέρια ενώ είσαι ακόμα ζωντανός;!

Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει αληθινή, ουσιαστική ζωή χωρίς όνειρα! Πιστεύετε πως υπάρχει;

Όσο και να θέλετε να το δεχθώ αυτό, θα σας μεταδώσω τη δική μου σκέψη και βιωματική εμπειρία. Δεν είσαι πραγματικά αληθινός ή ζωντανός άνθρωπος αν δεν ονειρεύεσαι. Δε ζεις. Απλά …υπάρχεις. Σας αρκεί αυτό; Εμένα όχι.  Θέλω να έχει αξία και να δώσω νόημα στα χνάρια μου, στη πατημασιά μου σε αυτή τη ζωή. Θέλω να αφήσω κάτι πίσω μου. Γι αυτό ακριβώς, θέλω αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις σκέψεις μου, να σκύψετε όλοι βαθειά μέσα σας και να θυμηθείτε εικόνες και στιγμές που ήσασταν νεότεροι. Παιδιά ακόμα… Να ανακαλύψετε ξανά την αθωότητα και τον αυθορμητισμό μη σας πω και την αγάπη που είχατε τότε για τον εαυτό σας, διότι πολύ απλά τότε ήσασταν ο εαυτός σας!

Γιατί να δεχτώ ως γεγονός ή κατάσταση στην ζωή μου, κάτι το οποίο απλώς εξελίσσεται ή διαμορφώνεται έτσι λόγω πίεσης ή συνθηκών; Γιατί να αποδέχομαι διαρκώς κάτι που απλώς υπάρχει και με καλύπτει τελικά κατά το ήμισυ; Κάποιες φορές ούτε καν κι αυτό… Γιατί να μη διεκδικήσω στη ζωή αυτό που θα με καλύπτει πραγματικά; Αυτό που θα με κάνει ευχαριστημένο και γιατί όχι ευτυχισμένο άνθρωπο;

Μπορεί να μην έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση του, όμως, αν μπορώ να έχω χώρο, θα μπορέσει να έρθει, να το καλοδεχθώ και να μείνει στη ζωή μου.

Εφόσον ξέρω τι θέλω, πως και γιατί, αν έχω δηλαδή ξεκάθαρο στόχο, αυτό με βοηθάει ουσιαστικά να είμαι πιο δυνατός άνθρωπος, μάχιμος, ελεύθερος στη ψυχή μου και στο μυαλό μου και να διεκδικώ με πάθος χωρίς φόβο, με αληθινή τόλμη μέχρι τέλους, ακόμα και την πιο τρελή μου επιθυμία.

Μην κάνετε …δόσεις και … εκπτώσεις στα ιδανικά & τα όνειρά σας. Στις αξίες & τα πιστεύω σας!

Βούτηξε την ψυχή σου μέσα στο μυαλό σου και σκέψου: γιατί έχω αφήσει το όνειρο μου παραγκωνισμένο; Μα είναι το όνειρό μου και για να θέλω το …συγκεκριμένο όνειρο, δε μπορεί, κάποιος βαθύτερος και αναγκαίος λόγος υπάρχει. Αυτό, που με θέλει όσο και εγώ, γιατί να μην έχει χώρο να κάνει την εμφάνιση του στη ζωή μου; Γιατί επιμένω να επιτρέπω διαρκώς στην θέση του να υπάρχει πάντα κάτι άλλο εκτός από το όραμά μου; Γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου; Τι κατάφερα έως τώρα και τι καταφέρνω τελικά με αυτή μου τη στάση; Όλος μου ο χρόνος, η ενέργειά μου,  να είναι διαρκώς στραμμένη και επενδυμένη  σε μια ολότελα διαφορετική κατεύθυνση.

Οι καταστάσεις, τα γεγονότα, τα πράγματα γενικά σε αυτή τη ζωή, πάντα είναι απλά! Εμείς όμως λόγω της ατελούς φύσης μας έχουμε διαρκώς την τάση να τα κάνουμε σύνθετα!.. 

Ό,τι κυνηγάω με αγάπη και πάθος το διεκδικώ. Πάντα κάτι κερδίζω και κάτι χάνω, όταν όμως έχω πάρει την σωστή απόφαση για εμένα, αυτά που χάνω δεν μου δημιουργούν κανέναν απολύτως προβληματισμό. Εάν γεμίζω τη ζωή και τα κενά μου με κομμάτια ξένα, δεν θα μπορέσει ποτέ να ολοκληρωθεί το παζλ της ψυχής μου με επιτυχία.

Ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι, τι θέλω, και είμαι πάντα εδώ για να το διεκδικώ. Να το περιμένω με την φιλόξενη αγκαλιά μου ανοιχτή. Τότε και μόνο τότε θα έχει την πρέπουσα σημασία από εμένα, τότε θα νιώσω την απόλυτη έκσταση. Όχι όταν είμαι στο «περίπου» αλλά στο «ακριβώς».

Δεν είναι ένα απλό κενό αυτό που νιώθω, γι αυτό και δεν βιάζομαι να το γεμίσω. Είμαι ένας άνθρωπος λουσμένος στο Λευκό Φως γι αυτό και καταφέρνω να  διατηρώ φωτεινό αυτό το μέρος, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και το προετοιμάζω για να έρθει το κομμάτι του παζλ που θα μου δώσει την ώθηση, την ενέργεια την πυξίδα για να βρω την κατεύθυνση που είμαι προορισμένος να πάω.

Αγαπάω τη ζωή,  είναι ευλογία Θεού, αφήνομαι σε αυτήν διότι την εμπιστεύομαι. Αγαπάω εμένα αλλά και εσένα, διεκδικώ αυτά που θέλω και ποτέ δεν κάνω δόσεις ή εκπτώσεις στα όνειρά μου και στα θέλω μου! Παίρνω οριστικό διαζύγιο από το ψέμα και γεμίζω τη ζωή μου με Λευκό Φως που είναι η Αλήθεια. Φωτίζω τα ανθρώπινα κενά μου, τις ανασφάλειες μου, τους φόβους μου με περισσότερη πίστη, αγάπη, φωτεινά χαμόγελα και θετικές σκέψεις και δηλώσεις! Ναι ονειρεύομαι γιατί θέλω να ζήσω!!! Αφήνω περισσότερο χώρο στη ζωή μου για να έρθουν τα καλύτερα που μου αξίζουν! Φροντίζω όμως παράλληλα να είμαι …εκεί!!!

Γιατί το αξίζω, δεν φοβάμαι, γιατί έμαθα να περιμένω, ξέρω να περιμένω και να διαλέγω αυτό που θέλει το μυαλό και η καρδιά μου.

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found