Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ή πει την φράση ζωής: «θέλω να βρω τον εαυτό μου»;

Το να βρούμε όμως τον εαυτό μας δεν είναι ποτέ τόσο εύκολο όσο θα θέλαμε. Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και πολλές φορές μας εξελίσσει, μη σας πω μας μεταμορφώνει σε εκδοχές του εαυτού μας που ποτέ δεν νομίζαμε ότι θα γίνουμε ή ότι μπορούσαμε να τις κρύβουμε ως προσωπικότητες. Παρακάτω δίνω τις όσο το δυνατόν πρακτικές συμβουλές για να μπορέσεις να ανακαλύψεις τον πραγματικό  εαυτό σου ώστε να τον κάνεις σύμμαχό σου. Γιατί όλα πρέπει να ξεκινάνε από εσένα πρώτα. Να μάθεις ν’ αγαπάς τον εαυτό σου και να είσαι η πρώτη σου προτεραιότητα. Αυτό ναι, θέλει δουλειά. Παρόλο λοιπόν, που μπορεί να μην είναι εύκολο το να συμφιλιωθείς με τον αληθινό σου εαυτό, εκτιμώ πως είναι απαραίτητο για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Αυτή είναι η πρώτη σου νίκη.  Η μισή κατάκτηση του στόχου σου. Να θέλεις να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Το να σκέφτεσαι θετικά ή να επιλέγεις το καλό ακόμα και για εσένα,  δεν είναι τόσο εύκολο ως επιλογή. Όπως και το να …ανήκεις στον εαυτό σου και να ξέρεις που ακριβώς πρέπει να βρίσκεσαι για να μη τον χάσεις και να πάρεις κυριολεκτικά την ζωή σου λάθος, εννοώντας το να μη ζεις πραγματικά.

Πώς μπορείς να βρεις τον εαυτό σου;

  1. Πέρνα περισσότερο χρόνο στην φύση.

Η φύση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσεις τον κόσμο γύρω σου. Το να περνάς χρόνο μόνος/η με την μητέρα γη θα σε φέρει πιο κοντά στην αληθινή μορφή σου. Επιστροφή στη φύση, στις ρίζες μας, στο φυσικό περιβάλλον και θα συνειδητοποιήσεις το πόσο ανειλικρινής ήσουν με την ψυχή σου τόσο καιρό, και πως μπορείς αυτό να το αλλάξεις.

  1. Μην απομονώνεις τον εαυτό σου από τις γύρω ενέργειες.

Οι ενέργειες γύρω σου πάντα είναι εκεί για να σου πουν κάτι. Αυτό το μήνυμα θα μπορούσε να είναι κάτι θετικό ή κάτι συντριπτικά αρνητικό, από εσένα εξαρτάται να το ερμηνεύσεις. Όσο πιο πολύ συντονιστείς με αυτές τις ενέργειες τόσο καλύτερα θα γνωρίσεις τον εαυτό σου. Απλώς επέλεξε να συντονιστείς με τους ανθρώπους που πραγματικά σου ανεβάζουν την ψυχολογία και είναι εμφανώς θετικοί μαζί σου.

  1. Εστίασε σε αυτούς που πραγματικά αγαπάς.

Οι άνθρωποι που αγαπάς είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σου. Το να εστιάσεις σε αυτούς που πραγματικά αγαπάς αλλά και σε αγαπούν, μέσω των πράξεων τους το έχουν δείξει και αποδείξει,       η επικοινωνιακή σύνδεση μαζί τους θα σε ωφελήσει διαδραστικά.

  1. Ανακάλυψε το πάθος που κρύβεις μέσα σου.

Το να βρεις αυτό που πραγματικά έχει σημασία για σένα και το να κάνεις πράγματα που αγαπάς και απολαμβάνεις, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα σε οδηγήσει να βλέπεις μόνο μπροστά και να ανακαλύπτεις οπτικές με …προοπτικές!

  1. Σταμάτα να κάνεις πολύπλοκα τα πράγματα στο μυαλό σου.

Το μυαλό σου παίζει  παιχνίδια. Το επιτρέπεις όμως!  Για την ακρίβεια, η ατελής φύση σου το κάνει αυτό και σε εμποδίζει από το να κάνεις πολλά πράγματα, διαρκώς, ταυτόχρονα και επιτυχώς. Αν πάντα πιστεύεις πως θα αποτύχεις και διστάζεις, δεν παίρνεις δηλαδή κάποιο ρίσκο μένεις αδρανής. Η αδράνεια όμως δε σου φέρνει τίποτα. Μόνο η δράση φέρνει αντίδραση άρα και επίδραση!

Όλα είναι στο μυαλό σου & στο χέρι σου.  Γιατί; Διότι ε σ ύ κρατάς το κλειδί του πεπρωμένου σου με τους 2 μαγνήτες σου. Το μυαλό σου και την καρδιά σου. Είσαι οι επιλογές σου!  Το να αφήσεις πίσω σου επιλογές του παρελθόντος που σε έφεραν στα μέσα αυτής της διαδρομής πρέπει να σε διδάξει και φυσικά να σε …αλλάξει! Άλλαξε σήμερα κιόλας αυτή την αρνητική νοοτροπία, που μοιάζει  άγκυρα, βαρίδιο και θα δεις άμεσα αποτελέσματα! Αυτό και μόνο αρκεί για να σε κάνει να δεις τον κόσμο διαφορετικά.

  1. Όρισε το παρόν.

Πάρε χρόνο για να ορίσεις πραγματικά το που βρίσκεσαι στην παρούσα στιγμή. Να ζεις στο εδώ και τώρα. Στο σήμερα. Η ζωή είναι σύντομη. Πάρτην λιγότερο σοβαρά. Όλα περνούν αλλά συνειδητοποίησε πως …περνάμε κι εμείς. Σύντομα είναι τα χνάρια μας στο Σύμπαν. Αν τα αφήσουμε ας αξίζουν τον κόπο…

  1. Προσευχήσου. Διαλογίσου.

Η προσευχή είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και θησαυρών που κρύβουμε μέσα μας. Μας καλύπτει μεταφυσικά κενά. Μας θεραπεύει φοβίες και ανασφάλειες. Μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό. Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος πνευματικής αναζήτησης για να ψάξεις βαθειά και ουσιαστικά μέσα στην ψυχή σου. Η ψυχή μας, Ενέργεια είναι επίσης. Όσο πιο πολύ διαλογίζεσαι, τόσα περισσότερα ανακαλύπτεις για τον εαυτό σου. Μπορείς επίσης να αποκαλύψεις πολλά απλώς με το να διαλογιστείς. Μη παραλείπεις όμως να ευγνωμονείς για αυτά που κατάφερες ήδη να κατακτήσεις.

Αν θέλεις να προσελκύσεις καλύτερα γεγονότα στη ζωή σου πρέπει να συνειδητοποιήσεις, πως υπάρχουν πολύ χειρότερα σενάρια ζωής όπου άλλοι άνθρωποι δίπλα μας, πρωταγωνιστούν.            Να ευχαριστείς τον Θεό και το Σύμπαν που και σήμερα είσαι υγιής, ζωντανός αν θέλεις πραγματικά να πας παρακάτω. Μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Τίποτα και κανέναν.

  1. Αναγνώρισε τις συνδέσεις γύρω σου.

Υπάρχουν πολλές συνδέσεις σε αυτόν τον κόσμο. Μπορούν να είναι ενεργειακές, σωματικές ή και συναισθηματικές. Μην τις αφήνεις απλώς να περνούν. Συνδέσου με τις συνδέσεις σου. Τους ενεργειακούς δεσμούς σου.

  1. Ζήσε για τη ζωή. Όχι για τους άλλους

Αυτή είναι η ζωή σου και εσύ πρέπει να την ζεις. Όπως σου αξίζει. Αν την ζεις για οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσένα, τότε δεν την ζεις έτσι όπως προοριζόσουν. Χάνεις τον ίδιο τον προορισμό σου. Την αποστολή για την οποία είσαι ταγμένος. Να αγαπάς τον εαυτό σου αν θες να διαθέτεις  γνήσια, αληθινή ταυτότητα.

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found