Αναζητούμε διαρκώς άτομα, που δεν θα το βάλουν στα πόδια μόλις μια αναποδιά ή μία γερή δυσκολία μας αναστατώσει την ζωή. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που βρίσκονται στα περιβάλλοντά  μας, είναι πλάι μας σε κάθε άσχημη κατάσταση που βιώνουμε ως πολύτιμοι σύμμαχοί μας. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές, που διαπιστώνουμε, ανακαλύπτουμε με στενάχωρο τρόπο, πως χάνουμε άτομα από δίπλα μας στις …χαρές μας! Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, πληγωνόμαστε και είναι πράγματι οδυνηρή έκπληξη να τα χάνουμε, συμφωνώ!

Δεν τα χάνουμε όμως επειδή εμείς οι ίδιοι πήραμε την απόφαση να τα απομακρύνουμε, αλλά γιατί εκείνα τα άτομα, πολύ απλά δεν άντεξαν, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το να μας βλέπουν χαρούμενους, ευχαριστημένους, πετυχημένους πόσο μάλλον …ευτυχισμένους! Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την χαρά μας, διότι η δική μας ευτυχία μετατρεπόταν ταυτόχρονα, σε δική τους λύπη,  ή για να γίνω ακόμα πιο σαφής σε δική τους ζήλια.

Να επιδιώκεις την ισορροπία και την ηρεμία στην ζωή σου επιλέγοντας αντίστοιχα ήρεμους και ισορροπημένους ανθρώπους! Να συναναστρέφεσαι άτομα που λυπούνται με τη λύπη σου και χαίρονται με τη χαρά σου. Αυτοί που θέλουν τα καλύτερα για σένα, είναι και οι καλύτεροι για σένα!

Αυτός ο κανόνας της ζωής όμως δεν λειτουργεί …επιλεκτικά! Δεν ισχύει δηλαδή μόνο για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Για τους φίλους ή για τους ερωτικούς συντρόφους σου.

Ισχύει για …όλους!!!

Μείνε μαζί μόνο με τους φίλους που έμειναν μαζί σου γιατί το ήθελαν. Έμειναν κοντά σου από άποψη. Έμειναν κοντά σου διότι διέθεταν  γεννήτρια αληθινών συναισθημάτων, πραγματικού ενδιαφέροντος και γνήσιας αγάπης.

Μείνε με τα άτομα που έκλαψαν μέσα τους όταν σε είδαν να κλαις και γέλασαν δύο φορές πιο δυνατά από σένα όταν σε είδαν να χαίρεσαι γιατί τα …κατάφερες!

Μείνε με τα άτομα που σε είδαν να πηγαίνεις μπροστά, να προοδεύεις, να εξελίσσεσαι, να πετυχαίνεις και να κατακτάς έναν προς έναν τους στόχους σου και δεν ζήλεψαν ούτε ένα λεπτό, αλλά αντίθετα, ένιωσαν πολύ υπερήφανοι για εσένα.

Μείνε με αυτούς που νιώθουν ευλογημένοι και μόνο που υπάρχεις στην ζωή τους. Μείνε με αυτούς τους ανθρώπους που σου έδωσαν συμβουλές με στόχο να τα καταφέρεις κι όχι να φας μια χαρά και για τα καλά, τα υπέροχα μούτρα σου. Αυτοί μάλιστα! Αυτοί είναι σωστοί άνθρωποι. Αυτοί είναι που θέλουν και επιθυμούν ότι επιθυμείς κι εσύ: τα καλύτερα!!! Γιατί αυτά σου αξίζουν!!!

Όσον αφορά τον έρωτα, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα, διότι ο ίδιος ο έρωτας είναι καταλυτικός! Επικρατεί το συναίσθημα, που διογκώνει και διαμορφώνει τις καταστάσεις, παραμερίζοντας τις περισσότερες φορές η αλήθεια είναι, την λογική.

Κατά συνέπεια, υπερβολικές αντιδράσεις των συντρόφων σου, όπως είναι η ανεξέλεγκτη ζήλια ή ο επαναλαμβανόμενος έλεγχος στα προσωπικά σου δεδομένα, μη τις παρερμηνεύεις ως κάτι χαριτωμένο και απόλυτα φυσιολογικό.

Γράψε λάθος και στους 2 μαγνήτες σου! Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου δηλαδή. Μη κολακεύεσαι! Μη το εκλαμβάνεις ως γνήσιο ενδιαφέρον. Ούτε …καν! Είναι οι απόλυτες νοσηρές καταστάσεις!

Ο άνθρωπος που θα είναι ο απόλυτα συμβατός δότης ενέργειας και συναισθήματος, ο πλέον κατάλληλος σύντροφος για σένα δεν θα σου στερήσει ποτέ και για κανέναν λόγο, την παραμικρή σπιθαμή της ατομικής ελευθερίας σου. Δε θα σου απαγορεύσει ποτέ και τίποτα που να είναι για το καλό σου. Στην τελική, κάποιος που πραγματικά σε αγαπάει, θα σε αφήσει να κάνεις ελεύθερα τις δικές σου επιλογές, να αναπτύξεις τις δικές σου πρωτοβουλίες, θα σε βοηθήσει, θα σε στηρίξει και φυσικά θα σε οδηγήσει ένα βήμα πιο μπροστά και κοντά στην επιτυχία σου, που θα σημάνει και την προσωπική σου ευτυχία, ακόμη κι αν γνωρίζει πως ο ίδιος πιθανόν πάψει να υπάρχει στα σχέδιά σου.

Τρίτη και σημαντικότερη ομάδα ανθρώπων στη ζωή σου, είναι η οικογένειά σου. Όλη η αγάπη, το ενδιαφέρον, η ανησυχία, οι θυσίες, είναι τα πιο αληθινά δώρα που θα μπορούσε να σου προσφέρει ποτέ κάποιος. Απ’ την πρώτη στιγμή που γεννιέσαι, είσαι στο επίκεντρο της προσοχής τους, και προσπαθούν με κάθε τρόπο να σου δώσουν τα καλύτερα εφόδια για να πορευθείς στο δικό σου ταξίδι, το ταξίδι της ζωής σου!

Σε εφοδιάζουν με αξίες, ιδέες, όνειρα, ήθος, αλλά ποτέ μα ποτέ, δε σου ζητούν αντάλλαγμα, διότι υπάρχει αυθεντική, αγνή, άδολη αγάπη. Το αντάλλαγμα τους είναι η δική σου πρόοδος κι επιτυχία. Το δικό τους δώρο είναι να σε δουν να πετυχαίνεις ως άνθρωπος, να φτάνεις ψηλά και να στοχεύεις ακόμα υψηλότερα. Ίσως, τελικά, να είναι και οι μόνοι άνθρωποι που θέλουν να σε βλέπουν να είσαι πάντα καλύτερα απ’ αυτούς. Βέβαια και εντελώς μεταξύ μας, αυτό είναι το αναμενόμενο για εμένα και το απόλυτα ιδανικό να συμβαίνει. Να ξεκινάνε όλα τα ιδανικά δεδομένα, και η δική μας προίκα στην πνευματική αναζήτηση και ανθρώπινη εξέλιξη μας, από την οικογένειά μας, διότι πιστέψτε με έχω δει και το αντιστρόφως ανάλογο να συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους. Στην ζωή τους. Ναι, συνηθίζω να λέω πως: «το κάστρο πέφτει πάντα από μέσα!» Συμβαίνουν και αυτά δυστυχώς!

Όπως και να το θέσω, πάλι μέσα θα πέσω! Σε συμβουλεύω πολύ απλά, να προσπαθήσεις να έχεις στην ζωή σου τους καλύτερους. Είτε αυτοί λέγονται φίλοι, έρωτες, οικογένεια και  συγγενείς. Δεν θα σου πω πως θα είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι. Είναι όμως τόσοι ώστε να σου προσφέρουν αυτά που ακριβώς πρέπει και επιθυμείς. Είναι αρκετοί, για να σου αποδείξουν πως το αληθινό υπάρχει ακόμα και στις ημέρες μας. Αρκετοί για να σε βοηθήσουν, να σε υποστηρίξουν και να σε στηρίξουν. Είναι αρκετοί για να καλύψουν και το πιο μεγάλο κενό σου.  Τις φοβίες σου που είναι η δική σου ανασφάλεια. Είναι αρκετοί αυτοί που υπάρχουν για σένα και επιθυμούν το δικό σου το καλό. Αυτοί λοιπόν που είναι μέρος της δικής σου επιδίωξης για το καλό, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιδιώκουν το καλό σου και είναι πάντα οι καλύτεροι για σένα.

Άξιοι και αντάξιοι της αγάπης σου και της εμπιστοσύνης σου.

Αντάξιοι του ψυχικού σου μεγαλείου.

Οι δικοί σου άνθρωποι…

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found