«Και είναι καλό να μιλάς στο μέλλον.  Το μέλλον θα σε ακούσει.»
(Οι διδασκαλίες του Ptahhotep, ιερατικός πάπυρος από τις Θήβες της Αιγύπτου 1900 π.Χ.)

Κάθε αριθμός είναι ένα σύμβολο . Ένα σύμβολο σημαντικότερο και από τον ίδιο τον αριθμό. Και τα σύμβολα αυτά αποκρυπτογραφούνται μόνο από τους μυημένους . Άλλωστε η λέξη αριθμός προέρχεται από το ρήμα αραρίσκω που σημαίνει συναρμόζω . Ο αριθμός δηλαδή συναρμόζει . Με τι όμως ?  Ο αμέσως πιο μυστικιστικός αριθμός της ανθρωπότητας μετά τον αριθμό 5 (αριθμός του Μυστικισμού του Αποκρυφισμού, της Πνευματικής αναζήτησης αλλά και σε επιμέρους αναλύσεις της τοξικής ενέργειας) είναι το 24.

Από μαθηματικής απόψεως, το 24 είναι αριθμός υπερτέλειος (το άθροισμα των διαιρετών του είναι μεγαλύτερο από το 24, 1+2+3+4+6+8+12>24) και διαιρείται με την «ιερά τετρακτύν» το 1,2,3,4, τον πρώτο τέλειο αριθμό το 6 (το άθροισμα των διαιρετών του ισούται με τον ίδιο τον αριθμό 1+2+3=6) και τον πρώτο αρμονικό μέσο της αρίθμησης το 8 (αριθμός του άπειρου, του κάρμα, του πλούτου, της τύχης, της αφθονίας, του χρήματος. Ο πιο τυχερός όλων εκ των κλασσικών αριθμών). Ε και; Θα με ρωτήσετε δικαιολογημένα,όσοι δεν γνωρίζετε τη Δύναμη των Αριθμών. Οι μεγαλύτερες , λοιπόν , συμβάσεις που έφτιαξε ο άνθρωπος για να ορίσει τον αέναο χρόνο, να μεταδώσει τη γνώση μέσω της γραφής, να χτίσει οικοδομήματα προς τιμή των Θεών, να ορίσει το βάρος του πολυτιμότερου μετάλλου, κρύβουν μέσα τους το 24.

Μη ξεχνάμε ότι 24= 6 (2+4=6) είναι ο αριθμός του έρωτα και της αγάπης. Της φιλανθρωπίας της υπηρεσίας, της Διδασκαλίας.
Η σύμβαση που δέχτηκαν οι άνθρωποι για τον χρόνο και ειδικότερα για το σημαντικότερο κομμάτι του χρόνου την ημέρα, δηλαδή την περιστροφή της γης γύρω από τον εαυτό της, έχει το 24. 24 ώρες έχει η κάθε ημέρα.

Η σύμβαση που δέχτηκαν οι Έλληνες για τα γράμματα, έχει το 24. Τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου είναι 24 (και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν δύο διπλά γράμματα,το ξ=κσ και το ψ=πσ, τα οποία θα μπορούσαν να παραληφθούν, αλλά τότε δεν θα ήταν 24 τα γράμματα και γι αυτό ακριβώς υπάρχουν). Οι ραβδώσεις του ιωνικού κίονα, που χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική των σημαντικότερων μνημείων ,ανάμεσά τους και ο Παρθενώνας, είναι 24. 24 είναι και τα καράτια του χρυσού, του πολυτιμότερου μετάλλου. Οι μεγαλύτεροι μύστες,χρησιμοποίησαν το 24 για να διδάξουν και να πάρουν τη δύναμή του. Ο Όμηρος, τόσο την Ιλιάδα όσο και την Οδύσσεια τις έγραψε σε 24 ραψωδίες. Οι ιππότες του τάγματος δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 24 (διαταγή Garter). Η ζωή μας, λοιπόν, ρυθμίζεται από το 24. Συναρμόζει μαζί του και δημιουργεί την μεγάλη ένωση στον κοινό Συμπαντικό σκοπό, το μέλλον.

«Και είναι καλό να μιλάς στο μέλλον. Το μέλλον θα σε ακούσει.»

(Οι διδασκαλίες του Ptahhotep, ιερατικός πάπυρος από τις Θήβες της Αιγύπτου 1900 π.Χ.)

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found