Σε ποιά κατηγορία ανήκεις ή θα μπορούσες να ανήκεις;

Σε μια φάση σύγχυσης του μυαλού, πίεσης αλλά με διάθεση έντονης αυτοκριτικής, μου ήρθε στο μυαλό η έννοια της λογικής. Της ορθής κρίσης. Του αυτεξούσιου. Ναι μεν οι άνθρωποι στην πνευματική μας εξέλιξη είμαστε ατελείς όμως έχουμε ευλογία πολλή, δοθείσα εκ του Δημιουργού.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει αυτό το δώρο που σου δόθηκε;

Τι σημαίνει λοιπόν το αυτεξούσιο στην πράξη;

Να είσαι σε θέση να επιλέγεις τι θέλεις και τι όχι, το πως θα συμπεριφερθείς στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, την στάση, την αντίδραση και οπτική που θα τηρήσεις στην έκβαση των γεγονότων, την γενικότερη πορεία σου στη ζωή, την προσωπικότητα που θέλεις να αναδομήσεις, να δημιουργήσεις, να εξελίξεις, τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις αλλά που δυστυχώς έως σήμερα πιστεύεις πως δεν μπορείς.

Είμαστε οι επιλογές μας. Η προσωπικότητά μας διαμορφώνεται από το αποτέλεσμα των επιλογών μας. Η ευθύνη αφορά εμάς όπως άλλωστε και το τίμημα! Δεν χωράει λοιπόν γκρίνια, μεμψιμοιρία, μετάθεση ευθυνών.

Μα θα μου πεις, τι μπορείς να ξέρεις εσύ για την ζωή μου; Τι μου έτυχε έως τώρα στη ζωή μου; Επιλογή μου ήταν οι ατυχίες, οι δυσκολίες, οι αρρώστιες; Δικαιολογημένη η απορία σου. Η αντίδραση σου. Όχι δεν ήταν επιλογή σου αυτά. Ήταν τα μαθήματα σου. Γιατί; Διότι Πεπρωμένο είναι τα προεπιλεγμένα γεγονότα από τον Δημιουργό & Κάρμα οι διαρκείς επιλογές που κάνεις στη ζωή σου.

Η ζωή για όλους μας είναι ένα διαρκές και άγνωστο ταξίδι, που δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει και όποιος προσπαθεί να την προβλέψει και να την ελέγξει, απλώς την χάνει μέσα από τα χέρια του όπως το νερό κυλά στις χούφτες του. Τόσο απλό.

Η ευθύνη μας λοιπόν φίλοι μου έχει να κάνει με την στάση που θα επιλέξουμε να κρατήσουμε απέναντι στα δώρα που μας φέρνει η ζωή, γιατί η ίδια η ζωή είναι Θείο και ευλογημένο δώρο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χαρακτηρίζω ως «δώρα» τα γεγονότα που μας προκύπτουν στο προσωπικό μας ταξίδι… τα συμβάντα της.

Για να κατανοήσετε, να αντιληφθείτε αυτό που έχω στο μυαλό μου θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Ο πόνος είναι κοινός παρανομαστής  για όλους τους ανθρώπους. Άλλοι όμως επιλέγουν να τον κάνουν αφορμή για ενδοσκόπηση, ανάλυση, πνευματική εξέλιξη, δημιουργία πχ να γράψουν στίχο, μουσική, βιβλίο, καλή πράξη, Έμπνευση, Ιδεολογία, Όραμα, κοινωνική προσφορά, Σοφία, Πίστη, Γνώση, Αγάπη και άλλοι πάλι την οργή, τον εγωισμό, τον θυμό, την εξάρτηση, την πίεση, το ψέμα, τη δικαιολογία, το μίσος, τη βία, την αυτοκαταστροφή…

Είμαι σίγουρη πως θα υπήρξε έστω μία φορά στη ζωή σου που αναρωτήθηκες γιατί κάποιοι  άνθρωποι ασχολούνται με τους άλλους και όχι με τους ίδιους! Γιατί δεν ζούνε τη ζωή που τους αξίζει και ηδονίζονται με το να χρησιμοποιούν αδίστακτα τους άλλους ανθρώπους, να τους  εκμεταλλεύονται, να εξαπατούν, να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις, να προκαλούν πόνο; Δεν τα κατάφεραν να διαχειριστούν τον πόνο τους, να τον μετατρέψουν σε δύναμη, αξιοπρέπεια, ήθος, λεβεντιά για να μπορέσουν γεμίσουν τα κενά της λογικής σε ώριμη σκέψη, τον ανθρώπινο και δικαιολογημένο ως ένα σημείο θυμό, τον όπλισαν με λάθος δυναμική δύναμης!  Τη δύναμη του κακού. Άρα της σίγουρης καταστροφής. Επιλογή είναι και αυτή. Οδυνηρή και ενεργειακά πολύ αποκρουστική.

Αφού λοιπόν η ζωή μας είναι οι διαρκείς επιλογές που κάνουμε, τότε πρέπει να μάθουμε στο τι είμαστε ικανοί ή μπορούμε να επιλέξουμε. Ο δρόμος της Αλήθειας είναι δύσκολος. Πολύ. Θέλει Λευκό Φως η Ψυχή. Μπορούμε να αντέξουμε όμως τη μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό; Ξέρουμε άραγε εμείς οι ίδιοι τι θέλουμε ή τι περιμένουμε από εμάς τους ίδιους πρώτα; Τι τον κάνουμε ακριβώς τον εαυτό μας; Εχθρό ή σύμμαχο;

Ο δρόμος της πνευματικής αναζήτησης δεν ισχυρίστηκα ποτέ πως είναι εύκολος. Κρύβει εμπόδια. Παγίδες. Αυτοθυσία. Προσπάθεια. Εκπλήξεις τις περισσότερες φορές οδυνηρές.

Είναι όμως πολύτιμο εφόδιο να ξέρεις εκ των προτέρων πως είσαι ως φύση ατελής και να θέλεις να σε εξελίξεις παραπάνω. Να θες να φτάσεις εκεί που δεν αντέχεις. Η ψυχική καλλιέργεια θέλει να έχεις αντοχές. Η αυτογνωσία είναι η πρώτη μας νίκη. Ξεπερνώντας την ανθρώπινη φύση σου ανακαλύπτεις σιγά σιγά τον ανώτερο πνευματικό εαυτό σου. Διότι ο άνθρωπος δε χρειάζεται τόσα πολλά για να είναι ευχαριστημένος πόσο μάλλον ευτυχισμένος.

Η πραγματική ευτυχία ανακαλύπτεται, εντοπίζεται στην ψυχική ελευθερία. Κάνε πιο συχνά συζήτηση με τον εαυτό σου. Γνώρισε τον καλύτερα. Μίλησέ του. Κανάκεψε τον. Συγχώρησε τον και ναι, επιτέλους αγάπησε τον γι αυτό που είναι και για τις δυνατότητες που κρύβει να μπορέσει να γίνει ακόμα καλύτερος. Γιατί …μπορείς. Το ξέρω ότι μπορείς. Να ανεβάσεις τον πήχη, να ορθώσεις ηθικό ανάστημα, να έχεις χορτάτο το μικρόβιο της συνείδησης σου, να καταπολεμάς κάθε ημέρα τους φόβους σου άρα τις ανασφάλειες σου, να γνωρίσεις τις αντοχές σου όχι μόνο στην άθληση, να έχεις όραμα. Να θες να προσελκύεις καλύτερα γεγονότα διότι πιστεύεις ότι αξίζεις να τα ζήσεις! Σου αξίζει η ζωή που ονειρεύεσαι.

Το θέμα είναι έχεις το κουράγιο να ανακαλύψεις τον εαυτό σου; Εδώ βρίσκεται το μυστικό. Κρατάς το κλειδί και δε ξέρεις τη δύναμή σου. Εσύ κρατάς το κλειδί του πεπρωμένου στα χέρια σου και δεν το συνειδητοποίησες …ακόμα! Γι’ αυτό και η ζωή σου φέρνει δώρα, όπως δυσκολίες, αποτυχίες, απόρριψη από άλλους ανθρώπους. Όλα αυτά έρχονται στη ζωή σου για να μάθεις εσύ να κάνεις τις σωστές επιλογές.

Άρα, φίλε μου αυτό που θέλω να σου πω είναι να σταματήσεις να παραπονιέσαι για το πώς ήρθαν τα πράγματα στη ζωή σου! Δεν σου αρέσουν; Προσάρμοσε τα στα μέτρα σου. Αυτό ναι, είναι η  επιλογή σου!

Επιλογή σου είναι να την αλλάξεις! Ώρα για αλλαγές. Σήμερα κιόλας. Ξεκινάς. Δράσε. Η δράση φέρνει αντίδραση όχι η αδράνεια κι η γκρίνια. Γι αυτό  ίδρωσε την φανέλα σου! Αγωνίσου. Τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν. Η ζωή θα σου χρωστά μόνο αν προσπαθήσεις με την ψυχή σου. Μόνος σου ήρθες μόνος σου θα φύγεις. Συνταξιδιώτες απλώς ψάχνεις. Η πραγματική ευτυχία κατακτάται διότι είναι …μέσα σου! Έπεσες ε; Σήκω λοιπόν! Απέτυχες; Πρέπει να το παλέψεις και να ξαναπροσπαθήσεις! Έπιασες πάτο; Υποχρεωτικά θα ανέβεις πάνω και μην επιτρέψεις ούτε ως σκέψη να σκοτεινιάσει η ψυχή σου. Ζήτησε βοήθεια από τον Θεό και το Σύμπαν και θα την έχεις. Πληγώθηκες λες. Συγχώρεσε. Γίνε η πιο γενναιόδωρη αγκαλιά που υπάρχει για κάποιον άλλο άνθρωπο.

Αγάπησε! Με την αληθινή Αγάπη αλλάζεις το Κάρμα σου.

Η ζωή έχει Φως μα και Σκοτάδι. Επέλεξε τι θέλεις να βλέπεις. Τι ψυχή θέλεις να είσαι ή να γίνεις. ΜΠΟΡΕΙΣ!

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found