Η κορυφή κρύβει μοναξιά & ο νικητής είναι μόνος …
Ο κόσμος αγαπάει τους νικητές!!!…


Ακόμα κι αν κάποιοι δεν είναι γεννημένοι νικητές, μπορούν να μάθουν να είναι…

Αφιερωμένο σε όλους όσοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα καταφέρεις! Να κατακτήσεις το όνειρό σου! Το δικό σου όραμα. Τους στόχους που έθεσες. Γιατί ζουν ανάμεσα σου. Στο οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό σου περιβάλλον. Υπάρχουν ανάμεσά μας. Είναι πάντα …εκεί για σένα κυρίως όταν …δεν πρέπει κι όταν δεν τους χρειάζεσαι. Θέλουν απεγνωσμένα να σου πουν την γνώμη τους χωρίς καν να τους την ζητήσεις.
Αφιερωμένα σε αυτούς, δύο λόγια, δύο σκέψεις μου, κι αυτό γιατί ζουν μέσα απ’ την δική σου ζωή. Για τον «κόπο» τους λοιπόν, είπα να μπω εγώ στην θέση σου, για να τους βάλω στην δική τους!!! Με ενοχλεί ειλικρινά, που είναι απλοί παρατηρητές της προσπάθειάς σου και του αγώνα σου και …κρίνουν. Τις περισσότερες φορές αυστηρά. Έχουν τόσες όψεις, τόσες εκδοχές, τόσα προσωπεία οι αθεόφοβοι και πάνε να σταθούν εμπόδιο σε κάθε θετική σου σκέψη. Στο πιο γενναιόδωρο κι αυθεντικό, φωτεινό χαμόγελό σου!

Γεννημένη επαναστάτρια, μαχήτρια, με rock παιχνιδιάρικη διάθεση, με μόνιμο καλοκαίρι στην καρδιά μου, προτείνω να πάμε μαζί, λίγη κόντρα σε όλους όσοι σου λένε να μην σκέφτεσαι. Να μη ρισκάρεις, ούτε καν να τολμήσεις. Να προσπαθήσεις έστω. Σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι είσαι ένα ανθρωπάκι ασήμαντο και πως αυτή η ορμητικότητα δεν σου ταιριάζει… Σε αυτούς που αναφέρονται συχνά στα μειονεκτήματά σου, ενώ για τα πλεονεκτήματα σου ούτε …κουβέντα, ναι, σωστά κατάλαβες σε αυτούς θέλω να απευθυνθώ!

Είσαι να πάμε μέσω χαμόγελου, λίγη κόντρα σε όλους όσοι σου λένε πως είναι πια αργά να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου; Να ασχοληθείς με κάτι καινούριο μήπως; Οτιδήποτε καινούριο. Να βρεις νέο φίλο; Νέα εργασία; Να ασχοληθείς με κάτι ολότελα διαφορετικό;! Βλέπεις δεν κάνουν διακρίσεις. Έχουν άποψη για όλα!

Σε όλες αυτές τις συμπεριφορές, απάντησε με την σιωπή σου. Κάποιες φορές που αντέχεις δηλαδή, να σιωπάς. Εγώ το κάνω. Ασφαλής επιλογή. Σίγουρη. Γιατί κι η σιωπή κρύβει ένταση. Γιατί κι η σιωπή, είναι απάντηση.
Απλά χαμογέλασε εγκάρδια, κοιτώντας τους κατάματα.
Σκέψου και θυμήσου, πως ο νικητής είναι …μόνος!

Ειλικρινά τώρα, σκέψου! Τους χρειάζεσαι αυτούς τους τοξικούς «αυλικούς» στην ζωή σου? Όχι φίλε μου. Φίλη μου. Δεν χρειάζεσαι κανέναν να σου κόβει τα φτερά. Ούτε και να σου τα μεγαλώνει. Χρειάζεσαι μόνο μία στιγμή. Μία απόφαση. Μια απόφαση από εσένα τον ίδιο, προκειμένου να συνεχίσεις… Να συνεχίσεις σε αυτό που θεωρείς εσύ σωστό για το παρόν και το μέλλον σου. Γιατί απλά αν δράσεις στο «τώρα» δημιουργείς το «αύριο». Άρα; το «μέλλον» σου δηλαδή. Ο νικητής έχει τα «καράτια» του όπως λέμε στον Πειραιά. Δηλαδή; Τη δόση της τρέλας του. Ρισκάρει. Να τα παίξει όλα για όλα. Είτε τα έχει όλα είτε δεν έχει τίποτα. Γιατί νιώθει. Αισθάνεται πως μόνο πως αυτό τον εκφράζει. Πως αυτός είναι ο δρόμος του κι είναι μονόδρομος, γιατί βαθειά μέσα του ξέρει, πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επιτυχία του.

Ο νικητής δεν ξέρει, ούτε καταλαβαίνει από στερεότυπα. Δεν κολλάει σε ετικέτες ούτε τον αφορούν οι ατελείς και μικροπρεπείς συμπεριφορές. Απλώς αφήνεται στην χαρά της δημιουργίας.

Ο νικητής δημιουργεί …πολεμώντας παράλληλα!, με την φαρέτρα του. Τα δικά του πλαίσια, τα οποία όμως ποτέ δεν τα κλείνει ερμητικά, με τα μάτια της ψυχής του. Αντιθέτως μάλιστα. Μισόκλειστα τα αφήνει. Γιατί ξέρει πως θα έρθει η ευλογημένη στιγμή, που θα μπει το «Λευκό Φως», στο μυαλό του και στην καρδιά του, και θα χρειαστεί να τα ανοίξει για να λουστεί ο ίδιος με αυτό για να τα καταφέρει να περάσει.

Ο αληθινός νικητής, δεν είναι φτιαγμένος για να μένει σε μία και μόνο ιδέα. Αλλάζει πολλές μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο και τον δικό του στόχο.
Ο νικητής δίνει το προσωπικό του στίγμα στον διαρκή αγώνα της ζωής του με πένα που δεν δίνει ποτέ στους άλλους αλλά την κρατάει ως κόσμημα ψυχής για τον εαυτό του!
Ο νικητής τολμάει να κάνει βήματα μπροστά. Ευχαριστεί αυτούς που πάνε να του στερήσουν τη χαρά της προσπάθειας, της απόπειράς του να τα καταφέρει. Γι’ αυτόν δεν είναι μόνο πνευματική πρόκληση να απαντά με αγάπη κι ευγνωμοσύνη μαζί, μέσω των έργων του και των πράξεων του. Ο νικητής πεισμώνει. Ο νικητής αντιλαμβάνεται πως η ζωή γράφει σενάρια ασύλληπτα και στήνει σταυρόλεξα για κάθε άνθρωπο την κάθε ημέρα. Συνειδητοποιεί εγκαίρως λοιπόν, πως έχει αυτό το δικαίωμα. Να είναι ή να …γίνει, δυνατός λύτης, στο καθημερινό σταυρόλεξο της ζωής του.

Ο νικητής είναι η ψυχή σου. Σώπασε και άκουσε την. Κάτι έχει να σου πει.
Μην την καταπιέζεις. Μη φοβηθείς τίποτα. Θα πετύχεις. Με σύμμαχό σου μόνο τον εαυτό σου.

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found