Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Με ειδικές συνθήκες και αντίστοιχη «ειδική ψυχολογία».

Ο βαθμός δυσκολίας λοιπόν, για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα διαρκώς …μεγαλώνει! Κάθε ημέρα.

Σε ένα κόσμο με μη ιδανικές συνθήκες, σου ζητώ να μη σταματάς ποτέ να ονειρεύεσαι… Αντιθέτως να έχεις όραμα!

Αυτό θα είναι η δύναμή σου. Να ονειρεύεσαι σημαίνει: κρατάς το κλειδί για να καταφέρεις στη ζωή, αυτό που πραγματικά σου αξίζει!

Όλα είναι θέμα χρόνου στη ζωή. Τα πάντα! Όλα έρχονται στην ώρα τους, αρκεί να ξέρεις να περιμένεις.  

Αρκεί και μόνο να το πιστεύεις. Να το πιστεύεις πραγματικά όμως!… Γι’ αυτό να κάνεις όσο πιο πολλά όνειρα μπορείς!!!  Όσα πραγματικά αντέχει η Ψυχή σου!

Άλλωστε τι νόημα θα έχει η ζωή αν σταματήσουμε να ονειρευόμαστε;

Υπάρχει τούρτα χωρίς ζάχαρη; Θάλασσα χωρίς αλάτι;

Χωρίς όνειρα δεν θα πλησιάζαμε ποτέ στον στόχο μας. Τα όνειρα είναι η κινητήριος δύναμή μας, εφόσον αυτά είναι που μας πεισμώνουν. Τα όνειρα είναι οι βοηθητικές ρόδες στο ποδήλατο της ζωής ενώ εμείς κρατάμε το τιμόνι.

Τα όνειρά μας είναι τα φτερά μας, αυτά μας βάζουν στη διαδικασία να προσπαθούμε όλο και πιο πολύ για να κατακτήσουμε κάθε στόχο μας, την κάθε κορυφή μας! Επαγγελματική, προσωπική…

Δεν πρέπει με τίποτα να σταματάμε την προσπάθεια. Έχω όραμα σημαίνει προσπαθώ. Κυνηγώ. Παλεύω. Έχω Πίστη. Υπομένω. Δεν αφήνω, δεν εγκαταλείπω. Έχω υπομονή άρα και επιμονή και δεν τα αφήνω με τίποτα να φύγουν. Να σβήσουν έτσι απλά. Να αποδυναμωθούν από τον μαγνήτη του μυαλού μου & της καρδιάς μου.

Αυτή είναι η πραγματική ευτυχία και η ομορφιά της Ψυχής, της Ζωής. Να μπορείς να ονειρεύεσαι και να γεμίζεις με νόημα και χρώμα τη ζωή σου.

Το όραμά σου και τα όνειρά σου είναι τα όπλα σου στο προσωπικό ταξίδι της πνευματικής σου αναζήτησης. Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις ποτέ να τα πραγματοποιήσεις, οι πιθανότητες του αν θα γίνουν πραγματικότητα, αυτές είναι που κάνουν την ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα. Οι θετικές σκέψεις σου και οι δηλώσεις σου είναι τα στοιχεία που σε κρατούν ζωντανό. Είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να έχεις κίνητρο, να τολμάς, να δυναμώνεις την πίστη σου, να διευρύνεις τις γνώσεις σου, να έχεις δύναμη και να είσαι δυνατός!

Άλλωστε όλα ξεκινάνε από εμάς τους ίδιους. Από τη μάχη που δίνουμε κάθε ημέρα με τον εαυτό μας.

Όλα ξεκινάνε από τα όνειρά μας!

Τα όνειρα που κάνει ο καθένας από εμάς συνοδευμένα με αισιοδοξία, ελπίδα, χαρά, πίστη και θετικές σκέψεις, ισχυροποιούν τη θέλησή μας, την αγάπη και την πίστη στον εαυτό μας και έτσι τόσο απλά καταλήγουν να γίνουν …πράξη!

Ότι κι αν γίνει λοιπόν στο έργο της δικής σου ζωής, του δικού σου διαρκή αγώνα, να μην εγκαταλείψεις ποτέ τα όνειρα σου, να μην τα αναβάλλεις ούτε και να τα αφήνεις στην μέση. Όσες κι αν είναι οι δυσκολίες και η πίεση στην καθημερινότητά σου, όσα κι αν κληθείς να αντιμετωπίσεις, να μην το βάλεις ποτέ κάτω.

Να θυμάσαι πόσο μα πόσο πολύ το ήθελες όταν το σκεφτόσουν, όταν το ονειρευόσουν, την ένταση που σε κάνει να χαμογελάς, άρα πόσο ακόμα το θέλεις. Να αντιμετωπίζεις την ενεργειακή διαρροή με θετική σκέψη. Την τοξικότητα της αρνητικής σκέψης π.χ ότι δεν θα τα καταφέρεις με άρνηση ότι ναι εγώ μπορώ, γιατί μπορώ, γιατί αξίζω, γιατί μου αξίζει να μου συμβεί, γιατί αξίζει να το προσελκύσω. Μπορώ λοιπόν θα πεις.

Δεν πρέπει να φοβάσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις. Ο φόβος είναι ανασφάλεια. Η ανασφάλεια είναι φόβος. Σκέψου ήρεμα, με ψυχραιμία και σιγά σιγά θα καταφέρεις να περάσεις από την θεωρία στην πράξη. Να τα πραγματοποιήσεις!

Έπεσες; Θα σηκωθείς! Έπιασες …πάτο; Υποχρεωτικά πρέπει να ανέβεις.

Πέφτεις σηκώνεσαι ξανά και ξανά και όταν καταφέρεις να βγεις νικητής, τότε και μόνο τότε θα ευγνωμονείς πραγματικά τον εαυτό σου που ποτέ δεν του επέτρεψες να τα παρατήσει..

Σκέψου το Λευκό Φως. Αυτό διώχνει το σκοτάδι.

Αν μπορείς να ονειρευτείς μπορείς και να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Πιστεύεις σε εσένα, τότε μπορείς!

Αρκεί να πιστεύεις σε εσένα, να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον προστατεύεις από την τοξικότητα των αρνητικών ανθρώπων και δηλώσεων, να τον προστατεύεις. Πες ΌΧΙ στο ανώφελο ξόδεμα ενέργειας, χρόνου σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από προβλήματα και πόνο και τότε ναι!

ΝΑΙ, τότε μπορείς να καταφέρεις περισσότερα από όσα αρχικά νομίζεις…

Μην σταματάς να ονειρεύεσαι.

Μην αφήνεις κανέναν άνθρωπο, τοξική ενέργεια ή κατάσταση να σε επηρεάζει. Μην το επιτρέψεις να σε εμποδίσει!

Ακολούθησε τα όνειρα σου. Τα όνειρα ανθίζουν ενεργειακώς με ψυχική δύναμη, ισχυρή θέληση, πίστη, υπομονή, επιμονή, γνώση  και τόλμη.

Μιας και αναφέρθηκα στην τόλμη θα σου πω το δικό μου απόφθεγμα που μου δίνει δύναμη στη δική μου ζωή και στη ζωή των μαθητών μου: «Άλλοι τολμούν και άλλοι δεν ξέρουν πως ΜΠΟΡΟΥΝ να τολμήσουν»

Σκέψου! Τότε όλα είναι εφικτά…

Μαρία Ζώη

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found