Ζουν στο τώρα, αναφέρονται στο παρελθόν τους και δημιουργούν το …μέλλον τους!

Σκεφτείτε το λίγο. Όλοι έχουμε παρελθόν. Κοιτάζοντας πίσω, τις επιλογές που κάναμε σωστές ή λανθασμένες τις κάναμε εμείς οι ίδιοι. Τι είναι άλλωστε η Ζωή ή η πολυπόθητη Ευτυχία;! Μια αλυσίδα στιγμών.

Το παρελθόν λοιπόν λειτουργεί ως … φαρέτρα και κληρονομιά. Εμπειριών, αναμνήσεων και πολύτιμων μαθημάτων. Δεν ξοδεύουν χρόνο στο παρελθόν. Μαθαίνουν από αυτό και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες στο  …τώρα! Δρουν στη κάθε ημέρα. Το μέλλον αυτών των ανθρώπων, πολύ απλά είναι η σύνθεση και το αποτέλεσμα των πολλαπλών προσπαθειών στο «τώρα» το οποίο εκτιμούν, αξιολογούν, επανεκτιμούν, το ζουν δηλαδή πραγματικά! Άρα γνωρίζουν, ότι ζώντας μόνο στο παρελθόν και ότι κατάφεραν σε αυτό ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ σπουδαίο, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να απομακρυνθούν από τον στόχο τους. Το όραμά τους. Να μη ζουν για τη Ζωή. Να μη ζουν ουσιαστικά. Πραγματικά. Αληθινά. Έτσι, οι μόνες στιγμές που το παρατηρούν είναι για να βεβαιωθούν ότι προχωράνε προς την σωστή, δική τους κατεύθυνση, ή για να τροφοδοτήσουν με θετική ενέργεια την ύπαρξή τους, κανακεύοντας το εγώ τους, προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό τους σε μία πολύ δύσκολη στιγμή συγκυριακά για το … «τώρα» τους.

 

Κόβουν ότι δεν λύνεται ή δεν τους εξυπηρετεί. Τη ρίζα του «κακού»!

Κάποια «γιατί» δεν χρειάζεται καν να απαντηθούν.

Δεν αναλύονται τα πάντα σε αυτή τη Ζωή! Έναν άνθρωπο με αλλόκοτη συμπεριφορά δεν χρειάζεται να τον καταλάβεις. Μια κατάσταση που δεν σου ταιριάζει δεν χρειάζεται να την κάνεις με το ζόρι να σου ταιριάξει. Το κάθε κομμάτι παζλ μπαίνει σε συγκεκριμένο σημείο. Δεν έχει θέση παντού.

Οι Άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν ποιοι είναι μέσα τους. Και όπως ο Μέγας Αλέξανδρος έχουν κατανοήσει την έννοια του Ευ Ζην! Σας θυμίζω τι έλεγε ο ίδιος: «στους γονείς χρωστάμε το ζην και στους Δασκάλους το Ευ Ζην». 

Αυτοί οι φιλοσοφημένοι Νικητές της Ζωής Άνθρωποι, ό,τι ανώφελα δεν τιμάει τον περιορισμένο και αβέβαιο γραμμικό χρόνο ή την αυθεντικότητα, το «κόβουν» από την πραγματικότητά τους και προχωράνε. Και προχωράνε!!!…

 

Θέτουν πάντα όρια

Η ζωή συμβαίνει μέσα από αυτούς. Ξέρουν να λένε ΌΧΙ  και να φεύγουν από ότι δεν τους ταιριάζει. Γιατί ξέρουν ότι η Ιστορία γράφεται με τα ΌΧΙ. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα πουν «οι άλλοι». Ο …κόσμος. Γιατί αυτοί οι «άλλοι» αν έχουν ισότιμη αξία ή είναι σε αντίστοιχα επίπεδα συνειδητότητας θα τους καταλάβουν και θα τους αποδεχτούν. Θα τους κατανοήσουν. Έτσι, θέτουν όρια, αλλά και ξέρουν να αποδέχονται τα όρια των άλλων. Γιατί διαφορετικά το σκηνικό της Ελευθερίας καταντά …ασυδοσία!

 

Είναι ταπεινοί. Από άποψη διατηρούν χαμηλό προφίλ

Γνωρίζουν την Δύναμή τους μεν χωρίς να έχουν αλαζονεία δε!  Ταπεινότητα δεν σημαίνει σκυμμένο το κεφάλι αλλά να κοιτάς μόνο μπροστά! Να ορθώνεις κυριολεκτικό και ηθικό ανάστημα. Να κάνεις υπέρβαση. Να «φτάνεις εκεί που δεν …μπορείς» όπως λέει κι ο Νίκος Καζαντζάκης.

Αλαζονεία είναι να έχεις το κεφάλι πάνω και να κοιτάς τους άλλους διαμέσου της μύτης σου. Συνήθως έρχεται παρέα με ένα καλάμι, που αργά ή γρήγορα θα σπάσει όσο προσεκτικά κι αν το έχεις σταθμεύσει. Είναι ταπεινοί γιατί διατηρώντας αυτή την επίγνωση, διατηρούν και την όποια «σύνδεση» με τις όποιες «ευλογίες» την συνοδεύουν.

Αν βιαστείς να μου απαντήσεις ή ακόμα και να σκεφτείς με τη  κλασσική ατάκα «ναι μεν αλλά», περίμενε να δεις πως κλείνουν τα μάτια τους όλοι «αυτοί» στους οποίους …εστιάζεις.

«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» – Σόλων.

 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Η προσφορά είναι στη φύση τους. Ξέρουν πως ότι δώσεις θα πάρεις σε αυτή τη Ζωή! Αναζητούν ευκαιρίες είτε μέσω εθελοντισμού είτε με δωρεάν υπηρεσίες να προσφέρουν πίσω. Αναγνωρίζουν πως όταν δίνεις, γεμίζεις. Τη ψυχή σου. Την ανθρώπινη φύση σου. Ασφαλώς και πρέπει να εξασφαλίσουν τα προς το ζην τους, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν αυτή την επίγνωση, και έρχεται από την καρδιά τους. Δίνουν άδολα. Αγαπούν για να …αγαπούν! Ό,τι δεν έρχεται από την καρδιά αλλά από το μυαλό και το συμφέρον, αργά ή γρήγορα γίνεται μπούμερανγκ. Και συνήθως, αυτά γίνονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, εκτός αν συμβαίνουν για διαφήμιση ή για να δείξουν το καλό παράδειγμα και να εμπνεύσουν. Το ένα δεν αναιρεί πάντα το άλλο. Η δύναμη της προσφοράς λοιπόν είναι η Δύναμη του Καλού γι αυτούς. Είναι ταγμένοι για το Καλό. Είναι ήδη Νικητές γιατί ξέρουν πως το Καλό είναι ενεργειακά Ανώτερο από το Κακό.

 

Είναι ευγενείς & ευγενικοί

Γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία με τον Ήλιο και τον Άνεμο. Ο Ήλιος (ένα μέρος του Σύμπαντος) μπορεί να λιώσει τον πάγο και από τις πιο παγωμένες καρδιές ακόμα. Ταυτόχρονα όμως, είναι και πολεμιστές εκεί που θα χρειαστεί. Όταν πρέπει. Δίνουν μεγάλη σημασία στο «πως» γίνονται τα πράγματα. Στο «πως» επικοινωνούν με τον συνάνθρωπο. Άλλο ευθύτητα άλλο …αγένεια!…

Μαθαίνουν από τα λάθη τους και συνεχίζουν! Προχωράνε

Γνωρίζουν ότι η βαθιά μάθηση έρχεται μόνο βιωματικά. Για αυτούς τους Ανθρώπους δεν υπάρχουν λάθη, παρά μόνο μαθήματα. Με αυτό το σκεπτικό, εκεί που οι άλλοι κολλάνε και οδύρονται πάνω από το χυμένο γάλα, αυτοί οι Άνθρωποι κατανοούν την ουσία πίσω από το κάθε τι, παίρνουν την μάθηση και …προχωράνε. Δεν έχουν χρόνο για ανούσιες καθυστερήσεις, το όνειρό τους άλλωστε τους περιμένει. Να γιατί αυτοί οι Άνθρωποι συνεχίζουν να τολμούν και να ονειρεύονται. Η διακοπή γι’ αυτούς σημαίνει παραίτηση, άρα …Θάνατος! 

 

Κοιμούνται με ένα όνειρο

Στο τέλος κάθε ημέρας η τελετή τους είναι συγκεκριμένη: Ανατροφοδότηση ημέρας, χαρά, αγκαλιές, θετικές σκέψεις, θετικές δηλώσεις, μαθήματα Ευ Ζην, ευγνωμοσύνη, και όραμα. Έτσι, προγραμματίζουν την ψυχή τους για έναν ύπνο πληρότητας, με το μικρόβιο της συνείδησης τους …καθαρό. Το μυαλό τους εστιασμένο  στην ηρεμία και τη γαλήνη, και το σώμα τους, το ναό της ψυχής τους στην αναζωογόνηση.

 

Διδάσκω Ευ Ζην. Όχι τυχαία φυσικά. Διότι εκτιμώ πως ΜΠΟΡΕΙΣ και ΕΣΥ να είσαι ήδη ένας από αυτούς τους Ανθρώπους. Ή να θέλεις να γίνεις σαν κι αυτούς! Ίσως είναι και ο λόγος που ήρθε η κατάλληλη χρονική  στιγμή για να διαβάσεις αυτό το άρθρο μου. Το θέμα είναι τι θα επιλέξεις. Είσαι η επιλογή σου. Δεν υπάρχει άλλη σελίδα στο άρθρο μου. Είναι κενή. Την δίνω σε εσένα για να γράψεις τη δική σου ιστορία. Να θυμάσαι αυτό που λέω στους μαθητές μου, στις συνεδρίες μου αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, διότι αυτή είναι και η δική  μου στάση Ζωής: «Άλλοι τολμούν και άλλοι δεν ξέρουν πως ΜΠΟΡΟΥΝ να τολμήσουν!»…

Μαρία Ζώη

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found