Γνωρίζω πως «1 εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις».

Το γνωρίζεις κι εσύ. Έτσι λένε. Προτείνω όμως εσύ να κάνεις  τη διαφορά.

Να μη δείχνεις και να δίνεις τόση έννοια, ενδιαφέρον, ενέργεια, ένταση, προσοχή και έμφαση στην εμφάνισή σου. Με εμμονή μάλιστα. Σαν να μην υπάρχει αύριο!

Να γυμναστείς, για να έχεις ωραίο σώμα. Συμφωνώ. Να γυμναστείς όχι για να γίνεις ομορφότερος αλλά για να είσαι πιο γερός, δυνατός και υγιής.

Σου αρέσει να φοράς ωραία ρούχα γιατί σε κάνουν να δείχνεις πιο όμορφος άνθρωπος. Έτσι νιώθεις. Έτσι αισθάνεσαι. Έλα όμως που «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»!!!. Συνεχώς επιμελείσαι  το πως θα χτενίσεις τα μαλλιά σου, παρακολουθείς εννοείται, όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας και τις ακολουθείς όσο πιο  πιστά γίνεται. Δεν κυκλοφορείς ποτέ έξω χωρίς να ρίξεις μια τελευταία ματιά στον καθρέπτη γιατί σου αρέσει, γιατί θέλεις ν’ αρέσεις. Αναρωτιέμαι ειλικρινά όμως αν τα κάνεις όλα αυτά για …σένα!

Αν ξέρεις πως η εικόνα σου, η εμφάνισή σου είναι κάτι τόσο μα τόσο επιφανειακό. Σαν εικονική πραγματικότητα ένα πράγμα. Γιατί, θα με ρωτήσεις.

Όλα ξεκινούν από μέσα μας. Από την ψυχή μας. Η εξωτερική μας εμφάνιση είναι …εσωτερική υπόθεση. Όλα ξεκινούν εκ των έσω. Η λάμψη ενός πραγματικά όμορφου ανθρώπου δεν είναι τόσο όμορφη αν δεν έχει εμβαθύνει πρώτα στο …μέσα του.

Το εσωτερικό άδυτο μας, είναι η κινητήριος δύναμή μας! Είμαστε η αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου. Του μέσα μας δηλαδή. Αυτό είναι που εκπέμπεται προς τα έξω και μας κάνει να νιώθουμε όμορφοι. Για να γίνει αυτό, όμως πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα τον εαυτό μας. Να συμφιλιωθούμε με αυτόν. Να τον έχουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα. Αν θέλουμε να τα ‘χουμε καλά κι επί της ουσίας σύμμαχό μας σε όλα, στα πάντα μαζί μας, αντί εχθρό μας! Αν τον θέλουμε εχθρό μας λοιπόν, ας μην τον ταλαιπωρούμε.

Κανάκεψε τον. Προστάτεψε τον. Μάθε να καλλιεργείς τον εαυτό σου για την δική σου προστασία και μόνο. Εφόσον μάθεις να  καλλιεργείς το είναι σου, τότε θα έχεις ισχυρό ενεργειακό πλέγμα και μόνο τότε θα προστατεύεσαι από κάθε κακό.

Είσαι ένα δέντρο. Δέντρο είναι η ίδια η ζωή σου. Η ζωή σου είναι Θείο δώρο. Είναι ευλογία. Ένα δέντρο λοιπόν, αν πάθει κάτι στις ρίζες του και του κόψεις τα κλαδιά του, δεν το θεραπεύεις. Χάνεις πολύτιμο χρόνο και κάνεις άδικο κόπο. Δεν επιλύεις το πρόβλημα.  Θα υπάρχει ακόμα το κακό μέχρι να καταστραφεί ολόκληρο. Φροντίζεις να είναι υγιέστατο από τη ρίζα του και ας μη φαίνεται. Όλα ξεκινούν από κει.

Να φροντίζεις να είσαι σωστός άνθρωπος. Τίμιος. Ευθύς και ειλικρινής, ισορροπημένος εφόσον ξεκινάς πρώτα απ’ τον εαυτό σου. Μόνο τότε, θα έχεις χορτασμένο το μικρόβιο της συνείδησής σου, κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχική σου γαλήνη, ισορροπία και ενεργειακή προστασία για να μπορείς να ζεις αληθινά. Να προχωράς με νόημα και αξίες στην ζωή. Να είσαι σε θέση να κάνεις καλές πράξεις. Να έχεις ενεργό ρόλο όπως να προσφέρεις σε κάποιον που νιώθεις, αντιλαμβάνεσαι ότι έχει ανάγκη.

Δώσε! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αντιθέτως. Θα πάρεις. Ικανοποίηση. Αγάπη για σένα. Γιατί θα νιώσεις πληρότητα. Ναι θα νιώσεις γεμάτος. Θα είσαι καλά εσύ με …εσένα.

Να διαβάζεις βιβλία. Είναι ένας μαγικός κόσμος η γνώση. Η γνώση είναι δύναμη. Εμπλούτισε τις γνώσεις σου. Όχι μόνο γιατί  μορφώνεσαι αλλά γιατί καλλιεργείσαι. Είσαι δέντρο είπαμε.

Να είσαι ανοιχτός στην Γνώση. Να την μοιράζεις και να την μοιράζεσαι. Να ανταλλάσσεις απόψεις με άλλους ανθρώπους και να ερευνάς. Να ρωτάς.

Μη πιστέψεις ποτέ πως εσύ τα ξέρεις όλα κι οι άλλοι τίποτα! Μην υποτιμήσεις ποτέ κανέναν αλλά πάνω απ’ όλα τον εαυτό σου αν πιστέψεις πως ήδη ξέρεις πολλά.  Πρόσεχε μήπως δεν ενδιαφερθείς να μάθεις κάτι παραπάνω. Όσο ζεις διαρκώς μαθαίνεις. Μέχρι την τελευταία σου πνοή να έχεις μάτια ανοιχτά και καινούρια. Με άλλη ματιά να τα βλέπεις όλα εννοώ.

Να είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

Να είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να θες να γίνεις ακόμα καλύτερος άνθρωπος, γιατί σε εμπνέουν, μέσα από την συναναστροφή σας. Αυτό είναι μεγάλη προσφορά στην πνευματική σου αναζήτηση.

Να νιώθεις ευγνώμων που ξυπνάς ένα ακόμα πρωινό, που είσαι ζωντανός και απολαμβάνεις υγιής, την ημέρα σου.

Να ζεις το κάθε λεπτό. Τη κάθε στιγμή. Τόσο έντονα σαν να είναι η τελευταία της ζωής σου. Να χαίρεσαι με τα απλά καθημερινά πράγματα και να γεμίζεις την ψυχή σου με αισιοδοξία. Πίστη. Ελπίδα. Αγάπη. Με θετική ενέργεια να χαμογελάς. Μην αφήσεις ημέρα να περάσει χωρίς να έχεις γελάσει! Ακόμα και αν έχεις προβλήματα. Έχεις πρόβλημα σε καταλαβαίνω διατύπωσε το όμως αλλιώς! Δήλωσε: “έχω θέμα προς επίλυση” και  σκέψου πως είναι θέμα χρόνου να  βρεθεί η λύση που σε ικανοποιεί. Αλλά, ακόμα και αν δεν βρεθεί η λύση που επιθυμούσες π.χ σε ένα θέμα υγείας, τότε σκέψου πως εσύ έκανες ότι μπορούσες για να ξεπεραστεί, πως  είναι «γραφτό», «μοιραίο» να περάσεις μία ακόμη δοκιμασία.

Κάντο ή ζήσε όπως ο Πυθαγόρας. Σκέψου σαν εκείνον. Ισχυριζόταν πως όλα, τα πάντα γίνονται για κάποιο λόγο στη ζωή. Πως δεν γίνονται …τυχαία. Καλά ή δυσάρεστα γεγονότα. Γιατί φίλε μου, η ίδια η ζωή δεν είναι σύμπτωση. Συμβαίνει!!!…

Πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε τη ζωή όπως ακριβώς έρχεται. Να προσπαθούμε να τη ζούμε όσο καλύτερα γίνεται. Με  ένταση. Να δεχόμαστε τα γεγονότα χωρίς πολλές αναλύσεις και να πράττουμε ανάλογα με τα δεδομένα της παρούσας φάσης κάθε φορά.

Έτσι θα αισθανόμαστε καλύτερα. Ζήσε για τη ζωή. Να έχεις την ψυχή σου ευχαριστημένη. Καθαρή. Με λευκό φως κι αγάπη. Γιατί η ψυχή σου είναι ενέργεια. Γιατί ακόμα κι αν ο ναός της ψυχής σου πεθάνει, το κορμί σου δηλαδή, αυτή θα ελευθερωθεί…

Τι ψυχή λοιπόν θα παραδώσεις τότε;

 

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found