Ο αριθμός 1
είναι το Αιώνιο Κεντρικό Πυρ, η Πρώτη Αρχή των πραγμάτων. Παρουσιάζει τη δημιουργό ικανότητα, την αφηρημένη αρχέγονο Αιτία, το πρώτο σημείο που συμβολίζει το δόκιμο προς μύηση. Είναι η συνείδηση του υπερβατικού. Σημειοδοτεί την έναρξη, την πρωτοπορία, την ανεξαρτησία, την αρχηγία και την δυναμική αρχή., σαν ένα πρώτο βήμα για ένα νέο κεφάλαιο της ζωής. Έχει θάρρος, δύναμη και εφευρετικότητα. Είναι η παρουσία του «είμαι», «υπάρχω». «εγώ». Στην αρνητική του μορφή θα αναδείξει ένα σκληρό και άκρατο ανταγωνισμό, όπως και ένα τυραννικό πρόσωπο.

Ο αριθμός 2
δείχνει την ολική συγκεκριμένη ουσία, τη σταθερότητα των μορφών, την απόκρυφη ικανότητα της μορφοποίησης, την Πραγμάτωση και τη Μεταφυσική Ύλη. 
Δημιουργεί την αίσθηση της συνέχειας, της αρμονίας, της συντροφικότητας και της διπλωματίας. Φέρνει συνεταιρισμούς, ταίριασμα, ζευγάρωμα ή ομαδοποίηση. Γενικά έχει αγάπη από ζεστασιά και φροντίδα, επομένως προβάλει συναίσθημα. Στην αρνητική πλευρά δίνει ένα υπερβολικό συναισθηματικό, κριτική και αυστηρή διάθεση, απάθεια και αδιαφορία.

Ο αριθμός 3
παρουσιάζει τη μεταβολή, τη δοκιμασία, την εξάρτηση, την εξαύλωση, την επαύξηση της πνευματικότητας. Αυτός μεταμορφώνει την Αρχή, το Χρόνο, μετατρέπει “τον υιό της σήψης που δεν πέθανε αλλά τοποθετήθηκε στον τάφο για να αναστηθεί σαν Αληθινός Δάσκαλος”. Το ιδεόγραφό του, το τρίγωνο, εμπεριέχει τα απόκρυφα στοιχεία, τα στοιχεία του Πυρός, του Ύδατος, του Αέρος και της Γης. 
Παράγεται από την ένωση του 1 και του 2 και φέρνει ισορροπία, επικοινωνίας, αυτό-έκφραση και δημιουργικότητα. Με θετική σκέψη, γίνεται φιλικό, αγαπητό και δημοφιλές. Έλκεται από τις διασκεδάσεις, τα χρώματα και την χαρά. Στην αρνητική του εκδοχή θα μπορούσε να περιέχει στοιχεία υποκρισίας, αρνητική κριτική και τάσεις φυγής από την πραγματικότητα.

Ο αριθμός 4
είναι το παγκόσμιο σύμβολο της γόνιμης γνώσης. Εδώ, βρίσκονται οι αρχές της γένεσης, των ανταγωνιζόμενων αιτιών, της ενέργειας και της αδράνειας, του αρσενικού και θηλυκού. Είναι ο γάμος της υδάτινης παθητικής και θηλυκής δεκτικότητας με την ανυψωμένη φλόγα της αρσενικής ενέργειας, η ενσάρκωση του πνεύματος. Το ιδεόγραμμά του παριστά τη Φιλοσοφική Γεωμετρία τη θεμελιώδη Επιστήμη των Μυημένων.

Ο αριθμός 5
είναι ο Λίθος του Πυρός, η Φιλοσοφική Λίθος, η Ψυχή, η φωτεινή Αρχή, το Ζων Φως, η Ατραπός της μεταβίβασης των θαυμάτων του Μεγάλου Έργου. Δείχνει το πνεύμα που διαχωρίζεται από την Ύλη, οδηγεί στην Εξέλιξη κι Απολύτρωση. Τα σύμβολά του μιλούν για την Ψυχή του Κόσμου, καθιστά τη Γη σαν αστρικό σώμα, είναι το ίδιο το ΑΣΤΡΙΚΟ ΦΩΣ. Είναι η πέμπτη μορφή της Φύσης, ο Σκοπός και η Οδός της αναγέννησης όλων. 
Είναι η ανάγκη για αλλαγή, περιπέτεια, χαρά και δημιουργία. Μέσα από αυτόν έχουμε τα ταλέντα και την ευφυΐα. Παρέχει γοητεία, έλξη, ικανότητα να αρέσει, αλλά και να χαίρεται τη ζωή. Στην αρνητική του πλευρά, αναδεικνύει ανευθυνότητα, αναβλητικότητα και τάση για υπερβολή ή καταχρήσεις.

Ο αριθμός 6
εμπεριέχει τη δραστική Δύναμη, το αρσενικό στοιχείο, το πνεύμα που κατέρχεται στην ύλη, τη δραστηριότητα, το φως, την Ημέρα. Δίνει την τέλεια παραγωγή, τον χωρίς λάθη πολλαπλασιασμό των Γνώσεων και Αρχών. 
Η ομορφιά, η αγάπη , η υπευθυνότητα, η κοινωνική προσφορά και η οικογένεια θα φανούν στον αριθμό αυτό. Δημιουργεί σταθερότητα, αρμονία, ομόνοια και δικαιοσύνη. Του αρέσει η θαλπωρή του σπιτιού και δίνει εύκολα βοήθεια. Στην αρνητική του πλευρά γίνεται καταπιεστικός, παρεμβατικός, ίσως συντηρητικός.

Ο αριθμός 7
υποδηλώνει την αναγκαστική πορεία της ενσάρκωσης, το πνεύμα που κατέρχεται στην ύλη, τη γέννηση των κόσμων, τη με το χρόνο μετάβαση από μία μορφή σε άλλη, οι μεταμορφώσεις των οργανισμών, τα πολιτιστικά και κοινωνικά φαινόμενα, τον προφορικό λόγο. Δίνει την ικανότητα για ανάλυση, πνευματικές ασχολίες, σοφία και αναζήτηση της γνώσης. Αγαπά την έρευνα, έχει ποιότητα και πιστότητα. Δηλώνει υπομονή, επιμονή, θάρρος, λεπτότητα και ψυχραιμία. Στην αρνητική του διάσταση θα προσδώσει ειρωνεία, μελαγχολία, ύπουλη συμπεριφορά και μπέρδεμα.

Ο αριθμός 8
παρουσιάζει τη θεμελιώδη ουσία της ζωής και των όντων, τον παγκόσμιο παράγοντα της Φύσης. Είναι ο Άγγελος των Θεών, ο διάμεσός Τους. Είναι η Αρχή και το Τέλος όλων, ο Λόγος, η Ψυχή. Εδώ οφείλονται οι γεννήσεις των μορφών των Ιδεών, είναι ο χώρος της αγνής πνευματικότητας, η εικόνα του “βλαστού που εξέρχεται από τη γη”, το μέσον για την επιτέλεση των ψυχουργικών απόκρυφων και θεραπευτικών ιδεών, το Δημιουργικό Πυρ. 
Στόχοι και σχέδια για υλική επιτυχία και ικανότητα για ολοκλήρωση. Η οικονομική άνεση σαν ελευθερία παίζει ρόλο και υπάρχει δυναμική ενεργητικότητα. Πρακτική τάση, εξυπνάδα και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Στην αρνητική του πλευρά υπάρχει αδιαλλαξία, μισαλλοδοξία, δολιότητα.

Ο αριθμός 9
δηλώνει την παθητική και πάσχουσα αρχή, το θηλυκό και αρνητικό στοιχείο, την ύλη, την αδράνεια, το σκοτάδι, τη Νύχτα. 
Ολοκλήρωση των βασικών αριθμών. Αφορά την κατανόηση, την ανιδιοτέλεια, την προσφορά, την διαίσθηση, την συναισθηματική έκφραση. Δίνει δημιουργικότητα και υπευθυνότητα, μέσα από τάσεις ανθρωπιστικές. Στην αρνητική του διάσταση είναι αστάθεια, πικρία, εγωκεντρισμός και αδιακρισία.

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found