Είσαι ο χρόνος & η ενέργεια που δίνεις και ο χρόνος & η ενέργεια που παίρνεις.

Συμπαντικός Νόμος = Αίτιο – Αιτιατό. Δούναι – λαβείν!

Ότι δώσεις θα πάρεις!!!

Αν είναι δύο έννοιες που θα μπορούσε κάποιος να πει πως κρατούν μέσα τους όλα τα συναισθήματα αυτού του κόσμου, αυτές είναι ο Έρωτας και ο Χρόνος.

Γένος Αρσενικού. Καταλυτικός ο Έρωτας. Αμείλικτος όμως κι ο Χρόνος. Αρσενικός, αδυσώπητος δυνάστης ή απόλυτος εκστατικός εραστής, ο χρόνος υπήρξε πάντοτε έννοια πολυδιάστατη. Είναι μία άλλη διάσταση. Όταν περνάς καλά περνάει όμορφα, όταν είσαι υπό πίεση π.χ στην εργασία σου, περνάει …σαδιστικά αργά. Σκέψου! Τον έχεις αγαπήσει για τις στιγμές που σου χάρισε, τον έχεις μισήσει για τους ανθρώπους που σου πήρε, τον έχεις λατρέψει για τις αγάπες που γέννησε, τον έχεις αφορίσει για τους έρωτες που …εξαφανίστηκαν έτσι ξαφνικά. Τον έχεις δει τρυφερό με τις φιλίες σου, αυτές  που άντεξαν στο πέρασμά του, διαπίστωσες πως είναι σκληρός με κάποιες από τις διαπροσωπικές σχέσεις σου που έφθειρε.

Τον έχεις ευχαριστήσει για τις πληγές που γιάτρεψε και τους πόνους που επιμελήθηκε κανακεύοντας χαϊδευτικά το «εγώ» σου  μέχρι να περάσουν. Τον έχεις αγκαλιάσει, τον έχεις φιλήσει, τον έχεις αποθεώσει για τις δυνατές στιγμές που σου χάρισε μαζί με την τόση συγκίνηση που ένιωσες. Έχει υπάρξει σύμμαχος σου και αντίπαλος σου.

Άλλοτε πάλεψες, άλλοτε συμφιλιώθηκες κι άλλες πάλι φορές, τα έβαλες μαζί του.

Θυμάσαι τις φορές που χόρεψες αισθαντικά ταγκό, βαθιά ερωτικά μπλουζ αλλά κι εκείνες τις άλλες που χόρεψες ζεϊμπέκικο μοναχικό, λεβέντικα, ενώ εκείνος σε παρατηρούσε από απόσταση.

Χρόνος: έννοια και φύση πολυμορφική. Κλίνεται σε όλους τους χρόνους στην γραμματική και στην ζωή! Γιατί;

Μα είναι έννοια παρελθοντική, παροντική, μελλοντική. Μπορεί να γίνει συγκεκριμένος και να πάρει τη μορφή δευτερολέπτου, λεπτού, ώρας, ημέρας, μήνα ή ολόκληρων ετών κι αιώνων. Μπορεί να γίνει επίσης αόριστος, φιγούρα θολή, γεμάτη στιγμές πικρές, γλυκιές, όμορφες ή άσχημες.

Είναι η πιο απλή αλλά απόλυτη μονάδα μέτρησης της ζωής! Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Γιατί τελικά τι άλλο μετράει στη ζωή πλην του χρόνου που της αφιερώνεις και σου αφιερώνει;

Η ζωή είναι στιγμές! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ευτυχία. Όλα εκείνα τα σημαντικά ή ασήμαντα πεταρίσματα του χρόνου που επηρεάζουν την ψυχολογία και την ιδιοσυγκρασία σου. Είναι οι άγγελοι και οι δαίμονες σου. Ο άλλος εαυτός σου. Τα θέλω και τα πρέπει σου. Οι έρωτες, οι αγάπες, τα μίση, τα πάθη σου. Οι σωστές και οι λανθασμένες επιλογές σου. Οι απορίες σου, τα «δηλαδή» και τα «γιατί» σου.

Ο λαός λέει πως «ο χρόνος είναι γιατρός» και «τα παίρνει όλα»! Προσωπικά το φιλοσόφησα, το ζύγισα, το μέτρησα σε εμπειρίες και κέρδισα τον κάθε χρόνο της ζωής μου με τον ιδρώτα του προσώπου μου! Κατέληξα πως εκείνος θα στέφεται πάντα νικητής. Πως είναι αφέντης και άρχοντας της ζωής όχι μόνο της δικής μου αλλά του καθενός. Όλων μας…

Τον αγάπησα όμως ως Γυναίκα. Τον σεβάστηκα ενεργειακά και με σεβάστηκε πολύ κι αυτός έως σήμερα.

Αυτή είναι η αλήθεια φίλοι μου. Το «πώς» επιλέγουμε να ξοδέψουμε τον χρόνο μας, σε ποιες προτεραιότητες μας να τον αφιερώνουμε, έχει να κάνει σαφώς, με εμάς τους ίδιους.

Δεν αναφέρομαι φυσικά στην κυριολεκτική έννοια του χρόνου με την λογική του δευτερολέπτου. Είναι προφανές πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάθε στιγμή της ώρας ή της κάθε ημέρας ξεχωριστά. Αναφέρομαι στον ενεργειακό χρόνο.

Τον “πραγματικό” χρόνο. Τον ουσιαστικό χρόνο της ζωής.

Εκείνον που όταν φεύγει νιώθεις γεμάτος. Τότε που ξέρεις πως δεν σπατάλησες μέρος της ζωής σου, όσο μικρό ή ασήμαντο και αν φαίνεται, σε καταστάσεις με τοξική ενέργεια, που αργότερα δεν θα μετρούν ως κομμάτι, μέσα σου, στην ψυχή σου, στο μυαλό σου ακόμα και ως ανάμνηση στο συγκλονιστικό φιλμάκι της ζωής σου αλλά θα υπάρξουν ως εμπόδια που απομάκρυνες επιτυχώς, ως ενεργειακά βαρίδια, ως συναισθηματικά βαμπίρ. Μοιάζουν με  παγωμένα καρέ και λάθος λήψεις που μπήκαν στο αρχείο της ζωής σου λίγο πριν το τέλος του δικού σου έργου και της δικής σου αποστολής.

Γιατί ο καθένας μας έχει ενεργό ρόλο και αποστολή σε αυτή τη ζωή. Ο δικός μου για παράδειγμα, είναι να φτιάχνω την ψυχολογία, την ενέργεια, την ζωή του άλλου. Να ενώνω ζευγάρια, οικογένειες, ανθρώπους. Να γίνομαι διαιτητής στον διαρκή αγώνα της ζωής του άλλου που με εμπιστεύεται. Τον διδάξω πώς να κρατάει το ενεργειακό του πλέγμα καθαρό κι αλώβητο απ’ όλες αυτές τις παρεμβολές. Ανθρώπινες ή μεταφυσικές. Διδάσκω, γράφω άρθρα καλή ώρα γι’ αυτόν τον λόγο. Να σας ανεβάσω την ψυχολογία έτσι ώστε να στέλνετε την κακία και κάθε τι αρνητικό στον εκάστοτε αποστολέα.

Ακριβώς επειδή είναι αμείλικτος στο πέρασμά του λέμε πως ο χρόνος δεν είναι  ποτέ ή πάντα κατάλληλος για να πεις «αντίο», «σ’ αγαπώ», «σε θέλω», «μείνε». Δεν είναι ποτέ αρκετός για να μετανιώσεις για τα λάθη σου, να παλέψεις για τα σωστά, να ονειρευτείς, να κυνηγήσεις το όραμά σου ή ακόμα και να ζητήσεις συγχώρεση. Ίσως όμως αυτή η μόνιμα ασταθής ρευστή και απρόβλεπτη μορφή του και αντίληψη του, να είναι και η γοητεία του. Όταν παίρνεις τον χρόνο ως κάτι δεδομένο, χάνεται ένα μέρος της  αξίας του και της μαγείας της ζωής σου. Ο χρόνος που σου δίνεται άλλοτε απλόχερα και άλλοτε με το σταγονόμετρο είναι το μόνο πραγματικό κτήμα σου. Δεν σε αφήνει να ταξιδεύεις ποτέ μόνος, όσο μόνος κι αν έχεις νιώσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου γιατί κουβαλάς πάντα μαζί σου το παρελθόν σου. Αυτό το παρελθόν σου ανήκει.  

Αξίζεις όσο και ο χρόνος που επένδυσες.

Είσαι ο χρόνος που δίνεις και ο χρόνος που παίρνεις.

Είσαι οι στιγμές που σε σημάδεψαν, εκείνες που κράτησες και εκείνες που πέταξες ως οδυνηρές εκπλήξεις. Είσαι ο χρόνος που αφιέρωσες σε άλλους και ο χρόνος που άλλοι αφιέρωσαν σε εσένα. Γι’ αυτό προσπάθησε να γίνεις έρωτας, αγάπη, έμπνευση, μούσα, γονιός, προστάτης, φίλος, ιδεολογία, παράδειγμα. Να γίνεις γέλιο, τραγούδι, ποίημα ή βιβλίο. Να γίνεις μουσική, παιχνίδι ή ευτυχία, όνειρα, βόλτες και ξενύχτια. Να γίνεις ταξίδι, πάθος, πόθος ή επιθυμία.

Γίνε στιγμές, γίνε συναίσθημα, συναισθήματα, πολύτιμο κόσμημα ψυχής και φρόντισε να είσαι πάντα από εκείνα που έχουν αξία. Θα καταφέρεις περισσότερα, όταν είσαι ο εαυτός σου. Όταν πεις ΟΧΙ στο ανώφελο ξόδεμα του Χρόνου σου και της Ενέργειας σου. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος και ο μόνος τρόπος να πείσεις τον χρόνο και το Σύμπαν να σου δώσουν ζωή γεμάτη Λευκό Φως και με στιγμές που πραγματικά να αξίζουν.


 

 

administrator

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

No Image Found